keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Tasoittakaa tietä.

Kolmas adventtisunnuntai koitti. Pyhän teema kuului tasoittakaa tie. Jokaisen vuosikerran Evankeliumissa on Jeesuksen lisäksi keskeisellä asemalla Johannes Kastaja. Vanhan testamentin profeettojen ennustukset alkavat täyttymään. Johanneksen evankeliumin ensimmäisessä luvusta voimme lukea, kuinka juutalaisia pappeja lähetettiin kysymään kuka Johannes Kastaja oli ja mitä hän julisti.
Evankeliumin mukaan Johannes vastasi: "Minä olen ääni, joka huutaa autiomaassa: 'Tasoittakaa Herralle tie!' Niinhän profeetta Jesaja on ennustanut."
Ääni huutaa autiomaassa. Huuto kehottaa tasoittamaan tien Herralle. Ääni, joka huutaa, on Johannes Kastajan. Hän julisti, että Messias on tulossa. Vaikka Johannes puhui vahvasti ja suureen ääneen, hän oli silti sydämeltään nöyrä Herraa kohtaan.
Joh. 1:27 (osa): "Minä olen arvoton edes avaamaan hänen kenkiensä nauhoja."
Joh. 3:30: "Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi."
Pyhän sanoma on kuitenkin tasoittakaa tie. Meidän on tehtävä tie Herralle, Jeesukselle, joka saapuu. Meidän on tehtävä rauhalle tie keskelle kiirettä. Meidän on tasoitettava tietä rakkaudelle keskelle vihaa. Meidän on valmistettava tie nöyryydelle keskellä ylimielisyyttä. Kun tässä onnistumme voimme löytää todellisen Joulun. Kykenemme ymmärtämään mitä suurta sisältyy joulu -sanaan.
Pian odotus täyttyy. Tämänkin jännityksen ja odotuksen ajan voi käyttää levollisin mielin rauhassa.

2 kommenttia:

  1. Kirjoitteletkos raamatunkohdat ihan käsin, vai oletkos jo löytänyt ylettömän näppärän nettiraamatun (http://www.credo.fi/raamattu/index.html)?

    Ps. 34:6 (osa) "Ne, jotka katsovat häneen, säteilevät iloa."

    VastaaPoista
  2. En käyttänyt kyseistä nettiraamattua. Kirjoitus hetkellä minulla ei sattunut olemaan Raamattua matkassa joten internetin selaamisen jälkeen turvauduin seuraavaan osoitteeseen:
    http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

    Mutta täytyykin laittaa tuo antamasi sivusto muistiin.

    VastaaPoista