lauantai 24. lokakuuta 2009

Ruotsissa tapahtuu

Rakkaat luterilaiset uskontoverimme Ruotsissa tekivät huomattavan päätöksen torstaina 22. päivä. Tuolloin Ruotsin kirkolliskokous päätti äänestystuloksella 176-62 sallia samaa sukupuolta olevien parien kirkollisen vihkimisen. Päätöstä on myös vastustettu. Syynä vastustukseen on ollut pelko ekumeenisten suhteiden vaarantumisesta.
Kovin mielenkiintoinen tilanne. Kun Suomessa käydään asiasta vasta kiivasta keskustelua, on Ruotsissa edetty huomattavasti pidemmälle. Nähtäväksi jää mitä tapahtuu, kun Suomen kirkolliskokous mahdollisesti käsittelee samoja teemoja ensi vuoden puolella.
Vaan eipä taida löytyä kaikkia tyydyttävää ratkaisua. Pakko on kyllä myöntää, että molemmat osapuolet tarjoavat paljon hyviä perusteluja väittämilleen, ja sitten on joitain mistä ei löydy järkeä etsimälläkään. Vastustajat hankkivat argumenttejaan enimmäkseen Raamatusta ja puolustajat vetoavat Jeesuksen opetuksiin armosta.

Voi kun tietäisi mikä on se "oikea suunta".

2 kommenttia:

  1. Edistyksellisiä nuo ruotsalaiset. Ensin vapaaehtoinen asepalvelus nyt tämä.

    Itse olen sitä mieltä että homoseksuaaleilla on oikeus kirkkovihkimiseen siinä missä heteroillakin. Ei se syntiä ole toisin kuin kirkko välillä yrittää väittää. Nykyään ei niin paljoa. Tietenkin on vanhoilliskristittyjä ja uudempia avarakatseisempia kristittujä.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti kuitenkin ymmärrät, jos Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla voi kestää kannan ottaminen asiaan. Kirkkoja voisi sinänsä verrata valtamerialuksiin, sillä vaikka suunta olisi valittu, niin kestää hetken aikaa kääntyä. Toisaalta taas, on hyvä miettiä suuntia tarkkaan, sillä on yksi perussanoma, josta ei pitäisi erkaantua.
    Toisaalta pitäisi päättää, mitkä ovat osa perussanomaa ja sitten vielä, mikä on oikein ja mikä väärin. Tämä johtaa pitkään käsittelyyn. Pitää tutkia ja miettiä eri malleja ja pyrkiä pysymään tällä kapealla polulla, jolta on helppo horjahtaa.

    VastaaPoista